(6)

Den vestindiske arv

Hörbuch


I denne dokumentariske roman tegnes et realistisk billede af livet i Dansk-Vestindien, som det udfoldede sig i tiden fĂžr slaveriets afskaffelse.

Om ”Den vestindiske arv” - lydbog

Den vestindiske arv er en beretning om et stykke danmarkshistorie pĂ„ fjerne tropeĂžer i Det Caribiske Hav. Det er samtidigt en skildring af livet pĂ„ Ăžerne, som det blev levet af frie og ufrie mennesker i en tid, hvor ordet ”menneskerettigheder” var ganske nyt i sproget.

Romanen begynder i slutningen af 1820’erne, hvor det danske kolonirige endnu var fuldt intakt. Romanens hovedpersoner er Anna og Thomas Skov, der i 1829 flytter fra Flensborg til St. Jan for at overtage plantagen, Cinnamon Bay Plantation, som Thomas har arvet efter en afdþd onkel.

Anna og Thomas er moderne mennesker, begge er grebet af tidens tanker om frihed, inspireret af den franske og isér den amerikanske revolution. Overtagelsen af arven gþr dem til slaveejere og bringer dem dermed i indre konflikt med deres holdninger til frihed og deres opfattelse af, ”at alle mennesker er skabt lige”.

De vÊlger imidlertid at tage imod arven, og hÄber, at de kan forbedre slavernes vilkÄr pÄ deres egen plantage. I Vestindien mÞder deres forsÞg pÄ at forbedre slavernes tilvÊrelse stor modstand.

Men Thomas og Anna fortsĂŠtter deres forsĂžg pĂ„ reformer, og takket vĂŠre Thomas’ held og forretningstalent har de en Ăžkonomi, der tillader, at de kan slĂ„s for deres synspunkter. I Ăžvrigt stĂžttet af Ăžernes generalguvernĂžr, Peter von Scholten.