(1)

Det blev en flicka

E-Book


Är det verkligen dags nu? Det Ă€r ju inte sĂ€kert att vĂ€rkarna Ă€r pĂ„ riktigt. Kanske gĂ„r det över den hĂ€r gĂ„ngen ocksĂ„. Men det Ă€r den 14 september, dagen dĂ„ Amanda Ă€r berĂ€knad att föda. Första barnet, men inte första graviditeten. Förra gĂ„ngen, för sju Ă„r sedan, fick hon ge med sig nĂ€r pappan inte ville. Sedan dess har hon lĂ€ngtat och vĂ€ntat, tills hon Ă€ntligen trĂ€ffade Jonas. Han som nu Ă€r pĂ„ vĂ€g hem frĂ„n kontoret för att köra henne till sjukhuset. Nio mĂ„nader till Ă€nda. Nu finns det ingen Ă„tervĂ€ndo. Kommer det att göra ont? Kommer allt att gĂ„ bra?

"Det blev en flicka" Àr en trÀffsÀker roman om att vara förstföderska i sjuttiotalets Sverige. Vi fÄr följa med in i förlossningsrummet, kÀnna gemenskapen pÄ BB och uppleva den stora omstÀllningen i att plötsligt vara förÀlder. Huvudpersonen Amanda skildras med stor vÀrme och medvetenhet, nÀr hon genomgÄr alla de kropp- och knoppsliga förÀndringar som hör moderskapet till.

Suzanne Gottfarb, född 1948, Àr en svensk frilansjournalist och författare. Hon skriver frÀmst skönlitterÀra böcker, men har Àven gett ut en faktabok om andra vÀrldskriget och Förintelsen som riktar sig till skolungdomar. I sin roll som journalist skriver hon bl.a. resereportage och debattartiklar.