(0)

Det Kommunistiske Manifest

Hörbuch


Et spÞgelse gÄr gennem Europa - kommunismens spÞgelse.

SĂ„dan lyder de allerfĂžrste ord i “Det Kommunistiske Manifest” fra 1848, skrevet af Friedrich Engelsk og Karl Marx for at udarbejde et teoretisk og praktisk partiprogram til det kommunistiske parti.

I dag stÄr manifestet tilbage som en af mest betydningsfulde tekster i verdenshistorien. Skrevet i en selvsikker og endda sassy stil, spÞger dens argumenter og analyser stadig.

Men hvordan skriver manifestet en ny verdenshistorie pÄ knap 40 sider? Har teksten overhovedet noget at gÞre med litteratur, og hvorfor er forfatterne sÄ sikre pÄ kommunismens uundgÄelige sejr?

Lyt med, nĂ„r vi snakker med professor Mikkel Bolt om "Det Kommunistiske Manifest”.

BrĂŠndende BĂžger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne BrĂžggers angreb pĂ„ kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvĂ„gningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, nĂ„r oprĂžrske gĂŠster lĂŠser og taler om de BrĂŠndende BĂžger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovÊrt ved 24Syv, hvor han har vÊret vÊrt pÄ og produceret radio- og podcastserierne 'BrÊndende bÞger', "min litterÊre pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens lÊngste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra KÞbenhavns Universitet.