(1)

Det riktiga landslaget

E-Book


I sommar Àger VM i fotboll för damer rum i Kanada. Sveriges landslag har nÄgra av vÀrldens bÀsta spelare och har rönt stora framgÄngar de senaste Ären trots att herrfotbollen stÀndigt prioriteras. I den hÀr boken presenterar fotbollsskribenten och stÄupparen Moa Svan: Det riktiga landslaget.

Varför har inte Svenska Fotbollförbundet rest en staty över Therese Sjögran, som har spelat absolut flest landskamper genom tiderna? Varför heter det dam-EM och fotbolls-EM? Vad Àr dam för sport? Och hur kommer det sig att allt fotbollsnack leder till Zlatan?

Det riktiga landslaget Àr en supporters skildring av sitt lag och sina favoritspelare: Nilla Fischer, Therese Sjögran, Caroline Seger och Lotta Schelin. Det Àr ocksÄ en beskrivning av hur illa det stÄr till i svensk fotboll dÀr kvinnor stÀndigt fÄr sÀmre villkor Àn mÀn. Men mest av allt Àr det en bok om vÀrldens bÀsta idrott.

Moa Svan (född 1986) spelar fotboll i ett korplag i Stockholm, dÀr hon ocksÄ driver sin egen talkshow och arbetar som komiker. Hon har vid sidan av livet som stÄuppkomiker arbetat som programledare i bÄde radio och tv.