(2)

Det stora arvet

E-Book


Det stora arvet följer fyra systrar som fÄtt Àrva en förmögenhet efter att deras tyranniske far gÄtt bort. Tillsammans bor de kvar pÄ familjegÄrden med en nyfunnen frihet som de alla nyttjar pÄ sina egna sÀtt. Hillevi vÀljer att lÀgga sin arvedel pÄ vackra klÀder och skor, medan Maria hellre lever i bokens vÀrld och Alina i vÀxtrikets. Bland systrarna finns ocksÄ Hilda som Àr den stoltaste av de fyra och som hellre klipper alla banden med fadern Àn att acceptera sin arvslott. Arvet medför sina nedgÄngar och det som till en början sÄgs som en tillgÄng blir snart till en tragisk affÀr för de unga kvinnorna.

I denna roman frÄn 1956 gör Anna Kajsa Hallgard en fantastisk gestaltning av verklighetstrogna karaktÀrer och en realistisk portrÀttering av den tidens kvinnor.

Anna Kajsa Hallgard (1915-1995) föddes som Margit Olofsson och var en svensk författare frÄn Gotland. Hennes debutroman En man finner sin vÀg utkom 1942 och dÀrefter skrev hon under sin levnadstid ett flertal romaner och noveller. Anna Kajsa vÀrnade sÀrskilt mycket om lantbruket och hemorten och anvÀnde ofta den gotlÀndska landsbygden som inspiration för sina verk.