(0)

Diegesis - Tre romaner

E-Book


Tre kortromaner fra en af de mest oversete og originale forfatterstemmer i Norge. Henrik Nor-Hansen er nomineret til Nordisk RÄds Litteraturpris for Termin i 2017, og i denne samling fra Silkefyret kan man bÄde lÊse Termin og to af hans andre kortromaner skrevet i perioden 2012-16.

Termin - en fremstilling af vold i Norge: Sankthans 1998 bliver Kjetil Tuestad fundet bevidstlÞs pÄ HommersÄk udenfor Stavanger. Politiet opfatter det som blind vold. Et halvt Är senere bliver sagen henlagt. Tuestad oplever en rÊkke neuropsykiatriske senskader.

En kort evaluering af psykosocialt stress: EfterÄret 2013 kÞrer Halvor Leland ind i en folkemÊngde i Stavanger centrum. Man tror ugerningen er et resultat af en psykose. Under behandlingen kommer det frem, at Leland gennem flere Är har vÊret udsat for en del psykosocial stressbelastning.

En redegÞrelse for et rejsestipendie: En norsk forfatter forelsker sig i en afdÞd kvinde i Toronto. Det skaber et begÊr som undergraver alt, og han stÄr pludseligt pÄ tÊrsklen til noget grundlÊggende uafklaret.

Henrik Nor-Hansen (f. 1967) er bosat i Stavanger. Han debuterede i 1996 som romanforfatter med Krater pÄ krater. Siden har han udgivet flere digtsamlinger, som har placeret ham blandt Norges centrale samtidslyrikere. For Termin. En fremstilling af vold i Norge (2016) blev han nomineret til Nordisk RÄds litteraturpris.