(0)

Digterpjalten

E-Book


Digterpjalten kaldte man lidt nedladende den danske digter Carl Andersen, om hvem vi ved sÄ lidt i dag. Han boede for sig selv i egnen omkring RÄbjerg i Vendsyssel og opnÄede fÞrst kort fÞr sin dÞd anerkendelse for sine vÊrker i form af tredive rigsdaler og en kasse bÞger fra kong Christian IX.

I "Digterpjalten" spĂžrger Bent Haller, der selv er fĂždt og opvokset i Vendsyssel, hvem Carl Andersen egentlig var. Der, hvor de historiske kilder mangler, finder Bent Haller selv pĂ„, sĂ„ vi fĂ„r et spĂŠndende – men ikke nĂždvendigvis korrekt – billede af, hvordan digteren Carl Andersen mĂ„ske var skruet sammen.

Den danske forfatter Bent Haller (f. 1946) er oprindeligt uddannet som maler og grafiker fra Det jyske Kunstakademi, men har desuden skabt sig en spÊndende karriere som forfatter. Bent Haller debuterede som forfatter, da han i 1972 vandt forlaget Borgens konkurrence for den bedste samfundskritiske ungdomsroman med romanen "Katamaranen". Bent Hallers forfatterskab favner bredt og rummer bÄde bÞrnebÞger, ungdomsromaner, digte og voksenbÞger.