Den här boken handlar om små barn. Barn som har olika sjukdomar, skador eller funktionsnedsättningar. Barn som har stora frågor, hemliga tankar och starka känslor. Vad betyder det för ett litet barn att inte kunna gå och springa, att inte kunna se, att ha trassliga och krångliga tankar, att vara annorlunda? Vad betyder det att behöva ta sprutor, att vara med om behandlingar och operationer och ibland också ha ont?
Det här är svåra frågor för både barn och vuxna att möta. Frågor vi kanske värjer oss för, frågor vi ofta saknar kunskap om. Men att uttrycka sig kan skapa hopp och tillförsikt. Att berätta kan minska rädsla och oro. Christina Renlund visar hur vi kan bli bättre på att lyssna till och prata med barn. Hon ger oss konkreta råd och många exempel på arbetssätt och vad vi kan göra. Du får också möta barn i barnterapier. Lär känna Isabelle, Elin, Felix, Johannes och andra barn och lyssna till deras berättelser. De lär oss något om vad barn med sjukdom och funktionsnedsättning möter i sina liv.
Boken är skriven till dig som lever nära barn. Till dig som är förälder, farmor, mormor, farfar, morfar, faster, moster, morbror och närstående. Och till dig som arbetar med barn i skola, barnsjukvård, habiliteringsverksamhet eller som personlig assistent. Den är skriven till alla som vill veta mer om barns tankar och erfarenheter när sjukdom och skada finns med i barnets liv.