(0)

DONG og energien

E-Book


"Den fĂžrste energikrise skabte en bred forstĂ„else for, at energisektoren var af vĂŠsentlig betydning for det danske velfĂŠrdssamfunds fremtid. Regering og Folketing erkendte, at staten mĂ„tte fĂžre en aktiv energipolitik, og – hvis den skulle bĂŠre frugt – tillige etablere en virksomhed, som ogsĂ„ pĂ„ kommerciel basis kunne varetage samfundets interesser."

Op igennem det 20. Ă„rhundrede har energiforsyning spillet en stadig stĂžrre rolle og stĂ„et hĂžjt pĂ„ dagsordenen i Danmark. Energiselskabet DONG har en lang og spĂŠndende historie, som er blevet mere og mere relevant, som tiden er gĂ„et. Mogens RĂŒdigers bog fra 1998 fortĂŠller i anledning af DONG’s 25 Ă„rs jubilĂŠum om selskabets oprettelse, hensigter og betydning for det danske samfund. Det er en vigtig og interessant historie, der ikke bare beskriver DONG’s egen men ogsĂ„ hele samfundets udvikling i forhold til energispĂžrgsmĂ„let.

Mogens RĂŒdiger (f. 1952) er en dansk forfatter og professor i historie ved Institut for Kultur og Globale Studier pĂ„ Aalborg Universitet. Han har skrevet en lang rĂŠkke bĂžger om dansk politik og nyere dansk historie.