(0)

Draken

E-Book


Jag var Anders Drakes vÀn. Jag var Anders Drakes bÀsta vÀn. Och efter lÄng tvekan har jag bestÀmt mig för att berÀtta om min kamrats levnad, med vetskapen att inget lÀngre kan Àndras. Det av döden avslutade lÄter sig inte förÀndras. Anders död ligger nu tvÄ Är och fyra mÄnader tillbaka i tiden. Min egen död ligger inte lÄngt avlÀgsen i framtiden och innan den intrÀffar vill jag berÀtta om Anders enastÄende liv ...

Handelsmannen Anders Drake levde ett turbulent liv, vÀckte stor uppstÄndelse med sina affÀrsidéer och sitt agerande. Men vem var han egentligen? BerÀttelsen om Anders Drake bygger pÄ verkliga hÀndelser och Àr en fascinerande historia om 1700-talets Göteborg och livet som borgare pÄ den tiden.

Evert Lundström (1924-2004) var en svensk författare och översÀttare frÄn Göteborg. Han debuterade som författare under eget namn 1952 med diktsamlingen "Leende handlare", men blev under sin karriÀr mer kÀnd för sina historiska romaner, deckare och romaner i Göteborgsmiljö. Under pseudonymen Julius Bark skrev han ocksÄ deckare tillsammans med författaren Jan Moen.