(0)

Drakula

E-Book


I skolan kallas han för Drakula, men egentligen heter han Karl-Evert Andersson och Àr högstadielÀrare. Han Àr gift med Sofia Magdalena och tillsammans har de sonen Adolf Fredrik. NÄgra fler barn vill han inte ha.

Livet har inte tagit den riktning som det var tÀnkt frÄn början. Faktum Àr att Karl-Evert stÄr inför flera vÀgval som kan komma att förÀndra allt. Hustrun har en affÀr med en sydamerikansk student, sÄ mycket vet han. SjÀlv har han orosmoment sÄ det rÀcker och blir över med arbetet, skattemyndigheten, sonen, och virrvarret av tankar som aldrig stannar. Snart befinner han sig i en lÄngdragen kamp som Àr bÄde intensiv och nedbrytande. Och nÀr allt ser som mörkast ut hittar han ÀndÄ fotfÀstet - pÄ ett sÀtt han aldrig kunnat förutspÄ.

Björn Rune Runeborg föddes 1937 pÄ Gotland. Han utbildade sig till civilekonom vid handelshögskolan i Stockholm och har Àven jobbat som lÀrare. Han debuterade som författare med en novell som publicerades i tidningen BML Är 1961. Hans första roman, Utflykten, publicerades 1962 och sedan dess har flertalet titlar publicerats. Björn Runeborg har Àven skrivit dramatik för tv, radio och teatern.