(0)

DRENGEN, DER SKIFTEDE JOB

E-Book


Bagsidetekst

Da Steffen dĂžr, er han kun otte Ă„r, hvilket betyder, at han er blevet snydt for 66 af de Ă„r, han egentlig skulle have haft. Det skaber kaos i Himmel og Helvede, men fĂžrst og fremmest fordi han ikke vil finde sig i det og protesterer kraftigt.

Hverken engle eller djÊvle ved, hvad de skal gÞre ved ham og hans fuldt berettigede krav, men sÄ er der en, der fÄr en ide: Lad ham blive DÞdens medhjÊlper, indtil man finder en permanent lÞsning pÄ problemet. DÞden er en Êldgammel, men meget samvittighedsfuld embedsmand, og han har virkelig brug for hjÊlp i det daglige. Jobbet som hans assistent er krÊvende, men ogsÄ meget spÊndende. Det er dog langtfra alt, som idealisten Steffen kan acceptere, sÄ han fÄr bÄde interessante oplevelser og en hel del at brokke sig over, selv som dÞd 


Uddrag af bogen

Efter at have fÄet denne afdÞde ekspederet videre i systemet, fortsatte de til en anden. Det var en stakkels, forslÄet mand, der sad ret op og ned pÄ jorden.

Blodet dryppede fra hans mange sÄr, og han jamrede af smerte. Da DÞden lagde sin skelethÄnd pÄ skulderen af ham, sÄ han dog ikke sÊrlig forbavset ud, men lod sig fÞre af sted uden de store protester.

Steffen var ikke bare chokeret, men direkte forarget. Manden var hĂžjst 30 Ă„r, og han lignede ikke en slagsbror. Han var sandsynligvis blevet overfaldet og rullet af en eller anden bandit. Da han spurgte DĂžden, hvad der var foregĂ„et, sagde han: “Det er sĂ„mĂŠnd den ottende, som denne mands morder har berĂžvet livet.”

“Jamen skulle vi sĂ„ ikke tage ham i stedet for?” rĂ„bte Steffen. “Vi kunne jo ogsĂ„ give politiet et praj om, hvem det er.”

DĂžden sĂ„ meget forbavset ud, og det var tydeligt, at den tanke aldrig var faldet ham ind, og at han ogsĂ„ sĂ„ den som hĂžjst besynderlig. “NĂŠh,” sagde han, “det kan vi ikke. Det er ikke vores opgave. Vi skal bare indhĂžste afdĂžde og fĂ„ ham afleveret i Riget.”

Om forfatteren

Else Cederborg er cand.mag. i dansk og engelsk. FÞr i tiden skrev hun isÊr kronikker og debatindlÊg samt faglige artikler og anmeldelser for bl.a. Politiken. For fÄ Är siden blev hun grebet af en litterÊr raptus, hvorefter hun har udgivet rigtig meget, bÄde fortÊllinger og digte.