(0)

Dronningen fra helvede - Historier fra Paris-Roubaix 1896-2020

E-Book


Paris-Roubaix – det mest berþmte cykellþb i verden nést efter Tour de France.

LÞbet, som i 1976 blev filmatiseret af danske JÞrgen Leth under titlen En forÄrsdag i helvede.

Dronningen fra Helvede er en kronologisk fortÊlling om lÞbet siden 1896, men udover selve lÞbene stifter lÊseren ogsÄ bekendtskab med de onde brosten, der gennem Ärene har forÄrsaget sÄ mange styrt, mudderet, stÞvet, regnen, kulden, sneen, haglene, blÊsten, varmen, styrtene, udbruddene, skandalerne, smerten, glÊden, de store sejre, de bitre nederlag samt masser af lÞbets utallige anekdoter.

Derigennem fÄr lÊserne en mulighed for et gensyn med lÞbets store navne sÄsom Fischer, Garin, Lapize, Pélissier, Leducq, Maes, Kint, van Steenbergen, Coppi, Bobet, van Looy, Anquetil, Gimondi, Janssen, Merckx, de Vlaeminck, Moser, Raas, Fignon, Hinault, Kelly, Museeuw, Boonen, Cancellara, Sagan, Gilbert og mange, mange flere.

Uddrag af bogen

Og sÄ skete der noget, som kun kunne ske i cykelsportens ungdom. Pélissier og Thys blev holdt tilbage af et tog, der holdt stille i en overskÊring, og derfor fik Barthélémy kontakt. Pélissier frygtede, at flere ville komme op, sÄ han tog cyklen pÄ nakken, hoppede pÄ toget og ud pÄ den anden side til passagerernes store forblÞffelse. De fik virkelig noget for pengene den dag.

MÄbende sÄ Thys og Barthélémy til, men besluttede sig sÄ for at fÞlge trop. Men mens de var ombord, begyndte toget at rulle, og de mÄtte i al hast smide cyklerne ud og springe af.

Om forfatteren

RenĂ© Preuthun er uddannet lĂŠrer med historie som speciale, og Dronningen fra Helvede er hans sjette bog om den professionelle landevejscyklings historie. Tidligere har han udgivet For enden er regnbuen (om VM), De store klassikere (om World-Cuppen 1989-2004), Der er et yndigt lĂžb (om Post Danmark Rundt), La Corsa Rosa (om Giro d’Italia) og Regnbuens forbandelse (om overtro i cykelsporten). Preuthun har desuden skrevet indlĂŠg pĂ„ Feltet.dk og er krediteret for flere artikler i det officielle program for VM i landevejscykling i Danmark 2011.