(0)

Dyrkade Ebba!

E-Book


Av alla pÄ gammelgammelmoster Ebbas begravning sÄ Àr det Andrea som grÄter allra mest. Hon vet inte varför - de stod inte varandra nÀra. Att den gamla damen testamenterat en av sina fina ringar till henne har bara resulterat i dÄligt samvete. Vad har hon egentligen gjort för att förtjÀna den? Kanske kÀnns alltihop vÀrre eftersom mamma precis lÀmnat pappa och flyttat till Amerika för karriÀrens skull. Nu har ju Andrea bara pappa, mormor och Ebbas ring kvar.

Alla sĂ€ger att Andrea Ă€r Ebba upp i dagen, men sjĂ€lv förstĂ„r hon inte vad de menar. Hon Ă„ngrar att hon inte försökt lĂ€ra sig mer om Ebba medan hon fortfarande levde. Är det försent nu? Hon skulle verkligen vilja veta just hur lika de egentligen var varandra. Kanske kan det hjĂ€lpa henne lĂ€ra kĂ€nna sig sjĂ€lv?

Nan Inger Östman (1923-2015) var en svensk författare som skrev böcker för bĂ„de barn och vuxna. Hon Ă€r kanske framför allt kĂ€nd för att ha skrivit ett stort antal böcker om hĂ€stintresserade ungdomar. År 1987 tilldelades hon Astrid Lindgren-priset.