(6)

En by i Champagne

E-Book


I den lilla byn Brachay i Champagne bor inte ens hundra personer. DÀr finns borgmÀstaren Gerard Marchand och hans fru Brigitte som hÄller pÄ att lÀra sig simma. DÀr finns RÄttan och Korpen som Àr grannar i byns utkant och som har bott i byn i hela sina liv. Och till Brachay kommer inför varje valrörelse Marine Le Pen för att starta upp Nationella frontens valkampanj. Brachay Àr ett belysande exempel pÄ "det bortglömda" Frankrike dÀr Nationella fronten vÀxer.

Genom att följa livet i en by i Champagne under fem Är skildrar Fanny HÀrgestam ett allt mer polariserat Frankrike. DÀr landsbygden avfolkas och rÀdslan för det frÀmmande vÀxer. En by i Champagne skildrar tÄlmodigt och med skarp blick livet i en by i Frankrike.

Fanny HĂ€rgestam Ă€r journalist och författare. Hennes debutbok Det hĂ€r Ă€r vĂ„r tid nominerades till Stora journalistpriset i kategorin Årets berĂ€ttare. Tillsammans med Hans Rosling skrev hon Hur jag lĂ€rde mig förstĂ„ vĂ€rlden som givits ut pĂ„ ett tiotal sprĂ„k i vĂ€rlden. Fanny HĂ€rgestam arbetar bland annat för Sveriges Radio och bor i Stockholm.