(24)

En enda gnista

E-Book


Det Àr en varm höstdag, som sÄ mÄnga andra, och allt Àr som vanligt pÄ kvinnokliniken Centret. Plötsligt bryts det sena förmiddagslugnet av en desperat och bevÀpnad man som stormar in och öppnar eld. Snart har situationen utvecklats till ett gisslandrama.

Hugh McElroy, en gisslanförhandlare, rusar till platsen, spÀrrar av omrÄdet och börja planera för hur han bÀst tar kontakt med förövaren. NÀr hans mobil vibrerar kastar han ett öga pÄ skÀrmen och fylls med en plötslig fasa - hans femtonÄriga dotter Wren befinner sig inne i kliniken.

Det Àr en salig blandning mÀnniskor som nu Àr fast innanför dörrarna. En sjuksköterska som mÄste övervinna sin egen panik för att rÀdda en skadad kvinna. En doktor som utför arbetet inte trots, men pÄ grund av sin tro. En anti-abortdemonstrant, förklÀdd som patient, som nu kommit ansikte mot ansikte med ytterligheten av det raseri hon sjÀlv kÀnt. En ung kvinna som kommit in för att avsluta sin graviditet, och den frenetiske gÀrningsmannen som krÀver att bli hörd.

En enda gnista Àr en gripande och högst aktuell roman. Med stor skicklighet tar Jodi Picoult sig an en av vÄr tids största kontroverser, och granskar de stora frÄgorna med balans och empati. Resultatet blir en högst mÀnsklig undersökning av nÄgra av de mest grundlÀggande, och svÄrdefinierbara, av det moderna samhÀllets stöttepelare: rÀtten till sin egen kropp och rÀtten till liv.

Jodi Picoult Àr, med osannolika 14 miljoner sÄlda böcker, en av USA:s absolut bÀst sÀljande författare. Hon har bland annat skrivit Allt för min syster en roman som gripit lÀsare över hela vÀrlden, sÄlt 3 miljoner exemplar bara i USA och som ocksÄ filmatiserats med Cameron Diaz i en av huvudrollerna.