(0)

ET LIV MED SKIZOFRENI

E-Book


Forfatteren skriver:

Bogen handler om mit liv med skizofreni. Jeg fortĂŠller om min barndom, som bar prĂŠg af mobning, et seksuelt overgreb og fĂžlelsen af, at jeg ikke passede ind blandt de andre bĂžrn.

Jeg fortĂŠller om mit liv fĂžr og efter, jeg fik diagnosen. Jeg fortĂŠller om mine stemmer i hovedet, mine hallucinationer, mine angstanfald og mit storhedsvanvid.

Jeg kommer ogsÄ ind pÄ, hvordan jeg har hÄndteret sygdommen pÄ godt og ondt. Jeg fortÊller lidt om min familie og kÊreste, og hvordan de har stÞttet mig fra dag et. Dette er min fortÊlling, og jeg hÄber, den kan hjÊlpe nogen med at forstÄ, hvad skizofreni er, og hvad det gÞr ved en.

Uddrag af bogen

”Jeg vidste ikke bedre, sĂ„ for det meste lyttede jeg til ham.

Hans udseende er nok det mest ulĂŠkre, jeg har set. Han har langt, sort, fedtet hĂ„r, helt rĂžde Ăžjne, hugtĂŠnder, og sĂ„ er han ligbleg.”

”Det var sĂ„ slemt, at jeg var sikker pĂ„, at jeg skulle dĂž den aften. Jeg var sikker pĂ„, at jeg pĂ„ et eller andet tidspunkt skulle miste kontrollen og slĂ„ mig selv ihjel. PĂ„ det tidspunkt havde jeg ogsĂ„ selvmordstanker, for jeg kunne virkelig ikke holde det ud. Alle de stemmer, al den angst og hallucinationerne – det hele ramte mig.”

”Han var meget hþj og havde rigtig lange arme, hans þjne var hvide, hans hud faldt af, og han havde ingen kébe.”

Om forfatteren

Jessica Kruse Jespersen er fÞdt 1995 i Kolding, men bor nu sammen med sin kÊreste langt ude pÄ landet mellem Skive og Viborg. Hun er i praktik en gang om ugen som en del af arbejdsprÞvning, i hÄb om at hun kan fÄ sin fÞrtidspension.