(0)

Farlig semester

E-Book


Det gifta paret Kerstin och Kalle Äker pÄ semester till Indien, men till allas stora förvÄning kommer de aldrig tillbaka hem till Sverige. De var helt enkelt spÄrlöst försvunna och omöjliga att komma i kontakt med. SlÀktingar och vÀnner blir sÄklart vÀldigt oroliga och det dröjer inte lÀnge förrÀn UD och polisen kopplas in pÄ det mystiska fallet. Snart blottas egendomliga omstÀndigheter, bland annat hade Kerstin berÀttat för sina vÀninnor att hon vid flertalet tillfÀllen hotats till livet av sin make och funderat pÄ att ta ut skilsmÀssa. Vad har egentligen hÀnt med paret? Och varför tog Kalle ut nÀstan en halv miljon kronor frÄn sitt konto strax innan avresa?

"Farlig semester" av Bertil Falk Àr en av novellerna i antologin "Folkstyre blindstyre", skrivna av NovellmÀstarna 2014.

Bertil Falk (1933-) Àr journalist, författare, filmare och förlÀggare. Han har bland annat arbetat som reporter pÄ tidningen KvÀllsposten, som scripwriter pÄ TV3:s nyhetsredaktion i London och drivit företaget Zen Zat AB. Som författare har han skrivit en lÄng rad deckare, thrillers, science fiction-böcker och noveller. 2018 tilldelades han Oliver Twist-priset av föreningen NovellmÀstarna.