(0)

Farsan och jag

E-Book


"Vi gick över en kyrkogÄrd, farsan och jag och lÀste pÄ gravstenarna. Och det var pÄ vÄren och farsan sa att han aldrig trott att han skulle bli femtio.

Och sÄ kom vi överens om att lÄta skÀgget vÀxa under sommaren farsan och jag. Och sedan stack jag ut och liftade och i augusti kom jag tillbaka till stan och dÄ var mitt skÀgg rödbrunt och ganska yvigt. Och farsans var grÄsprÀngt och han sÄg gammal ut och sen blev han sjuk."

I "Farsan och jag" beskriver Erik Eriksson en bÄde vanlig och ovanlig barndom. En försiktig pojke med en alkoholiserad far och en olycklig mor vÀxer upp till en ung man, som ska skapa sig ett eget liv och göra egna val. FrÄn sommarlÀger med scouterna dÀr de Àldre barnen skrÀmmer de yngre, till sommarjobbet i Norrland och första förÀlskelsen. Varje novell beskriver ögonblick och hÀndelser som alla format en ung person till den man han senare kom att bli.

Erik Eriksson föddes 1937 och Ă€r en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lĂ€ttlĂ€sta böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.