(19)

Femtio nyanser av mormonism

Hörbuch


Joyce McKinney Àr vackrast i hela Wyoming, om skönhetstÀvlingar Àr att lita pÄ i den frÄgan. Hon Àlskar strÄlkastarljuset och hennes ambition med livet behövs inte spÄs i kaffesump: hon vill bli kÀnd. Hon blir förÀlskad i den aktiva mormonen Kirk Anderson. Deras kÀrlek brinner lika hett som den tar slut fort. KÀnslorna lÀmnar inte Joyce och hon börjar förfölja Kirk.

Joyce besatthet tar sig snabbt vÄldsamma uttryck: Kirk blir mejad av vÀgen nÀr han Àr ute och kör och hemmets fönster krossas. En förtvivlad Joyce tar till vilka medel som helst och som lösning pÄ problemet föreslÄr Kirks kyrka att han missionerar i Storbritannien. Joyce besatthet Àr inte knuten till en specifik kontinentalplatta, sÄ hack i hÀl följer hon efter. Kan deras relation sluta pÄ annat sÀtt Àn katastrof?

KÄNDA BROTTSFALL Ă€r en serie om de mest skakande brottsfallen som bĂ„de fĂ€ngslat och förfĂ€rat omvĂ€rlden. I kortare artiklar och reportage fĂ„r vi en inblick i de brottsfall som fortsĂ€tter att intressera Ă€n idag.

Ursprungligen publicerad i Orage.