(0)

Fransosernas barn

E-Book


År 1663 i Bergslagen finns det bara ett liv för en anstĂ€ndig kvinna att vĂ€lja. För Margeta Minöör betyder det att hennes mor och far gör allt de kan för att fĂ„ henne ur huset. NĂ„gonstans finns det sĂ€kert en man som kan förbarma sig över henne. Men tidigare erfarenheter har satt sina spĂ„r och faktum Ă€r att Margeta inte alls vill gifta sig eller skaffa barn. Och nĂ€r hon en dag trĂ€ffar en grupp bokerskor Ă€r det som att en helt ny vĂ€rld öppnar sig för henne. Om dessa kvinnor kan stĂ„ och slunga slĂ€ggor, som vore de karlar, varför skulle inte ocksĂ„ hon kunna gĂ„ sin egen vĂ€g?

"Fransosernas barn" Ă€r en gripande skildring av 1600-talets Bergslagen. Vi fĂ„r följa en ung kvinna i hennes jakt pĂ„ frihet och meningen med livet. Alltmedan hon lĂ„ngsamt hittar tillbaka till sin tro pĂ„ framtiden – och pĂ„ kĂ€rleken.

Maj-Britt NergÄrd (1933-2017) var en svensk författare frÄn Riddarhyttan i VÀstmanland. Hon har studerat bÄde historia och litteraturhistoria i Uppsala. Flera av hennes böcker handlar om Bergslagen och hon har bl.a. skrivit en serie om vallonerna.