(45)

Gasolin' - gudernes vilje

Hörbuch und E-Book


Den ultimative historie om Gasolin'.

Medlemmer fra Gasolin’ og kredsen omkring dem fortĂŠller med egne ord nye detaljer om det, der formede bandet og skabte de ikoniske sange. OgsĂ„ Kim Larsen kommer til orde takket vĂŠre blandt andet ikke tidligere offentliggjorte interviews lavet i forbindelse med dokumentarfilmen Gasolin’ fra 2006.

I november 2021 er det 50 Ă„r siden, at Gasolin’ udgav deres debutalbum, som siden har fĂ„et os til at synge med pĂ„ linjer som ’Hvis du tĂžr, sĂ„ tag med mig’. ’Langebro’ er blot en af mange Gasolin’-sange, der viste sig at vĂŠre eviggyldige, fordi de var med til at sĂŠtte ord pĂ„ og melodi til den danske folkesjĂŠl.

Men hvad var det, der skabte Gasolin’? Hvilke hemmelige ingredienser gjorde sangene sĂ„ langtidsholdbare? I Gasolin' – Gudernes vilje kommer guitarist Franz Beckerlee selv med dette bud: ”Der var noget uforklarligt magisk i det Ăžjeblik Wili, Kim og jeg mĂždtes. Det var, som om guderne smed en tĂŠndstik i krudttĂžnden. Gasolin’ – det var Gudernes vilje.” I en kronologisk mosaik pĂ„ mere end 1.000 citater fra nye og klassiske interviews med bandmedlemmer og folk, der var tĂŠt pĂ„ Franz Beckerlee, SĂžren Berlev, Wili JĂžnsson og Kim Larsen i Gasolin’s levetid fra 1969 til 1978, udfoldes historien om det, der var med til at forme sangene.

De fire venners forskellige opvĂŠkst og temperamenter, bydelen Christianshavn, voksevĂŠrket fra amatĂžrer til superstjerner, deres kuldsejlede drĂžmme om udenlandsk succes. Og ikke mindst deres interne kampe, der skabte spĂŠndvidden i musikken.

Bogen er rigt illustreret og giver et unikt kig ind bag kulissen fortalt af mere end 40 mennesker i kredsen omkring Gasolin’, som var der, da begivenhederne fandt sted. Derudover kommer alle de fire medlemmer til orde takket vére hidtil ikke offentliggjorte interviews, som instruktþr Anders Østergaard lavede i forbindelse med sin dokumentarfilm Gasolin’ fra 2006. Alt sammen bidrager til en bog fyldt med humoristiske, érlige og hidtil ukendte anekdoter om et af Danmarks stþrste rockbands.


Sprecher*in: Lars Bom
Dauer: