(0)

Ge dem chansen

E-Book


Ge dem chansen Àr ett manus som utifrÄn mÄnga aspekter kÀnns betydelsefullt. Man fÄr följa förskolans utveckling över tiden ur ett inifrÄnperspektiv och olika pedagogiska grepp presenteras pÄ ett lÀttillgÀngligt sÀtt.

Författaren Àr en stor humanist som med ord mÄlar upp belysande exempel pÄ situationer dÀr det enskilda barnet och dess behov mÄste stÄ i centrum. Med smÄ fina penseldrag förmedlas lÀsaren scener ur verkligheten, sÄsom den gestaltas för dem som stÄr oss nÀrmast om hjÀrtat - vÄra barn.

Som mamma kan jag inte annat Ă€n nicka igenkĂ€nnande Ă„t de Ă„terkommande problem som jag och mina barn upplevt inom barnomsorgen: matsituationerna, den schemalagda sovtiden, för att inte tala om “inskolningen” (dĂ€r jag faktiskt tog kommandot sjĂ€lv och bestĂ€mde vad som var bĂ€st för mina barn...). Katarina VastamĂ€ki, lektör.

Äntligen en bok om hur man som personal i förskolan kan möta barn och förĂ€ldrar, allt beskrivet ur ett vardagligt medmĂ€nskligt perspektiv. Efter en tidsperiod med jagande efter uppfostringsmetoder med nannys och kamouflerande skamvrĂ„r Ă€r detta en befrielse. HĂ€r möts barnen med respekt och en djup förstĂ„else, barnens perspektiv framtrĂ€der med en sjĂ€lvklarhet dĂ€r det enkla blir det geniala. Anne-Ly Loosaar,socionom, leg psykoterapeut.

En fantastisk lÀrorik lÀsning, sprungen ur ett lÄngt gediget erfarenhetsbaserat arbete.

“Ge dem chansen” tydliggör, inte bara att förĂ€ldrarna Ă€r barnens viktigaste personer utan ger oss Ă€ven redskap för hur vi pedagoger kan samarbeta med förĂ€ldrarna och skapa de bĂ€sta förutsĂ€ttningarna för att stĂ€rka barnens sjĂ€lvkĂ€nsla och dĂ€rmed frĂ€mja barnens utveckling! Dennis Duvenfelt, förskolechef.

Lars Hellström har i olika befattningar, under drygt trettio Är, arbetat i verksamheter för barn.