(0)

Gin & Tonic till tusen

E-Book


Varning: Om du bara vill bli lÀmnad i fred med din standardgin, din citronskiva och din stormarknadstonic Àr den hÀr boken ingenting för dig. Om du istÀllet vill delta i den stÀndiga, oÀndliga expansionen av vÄrt gintonicversum vÀlkommen!

MÄnga trodde nog att den vÀrldsomspÀnnande Gin & Tonic-boomen skulle klinga av nÀr pandemin drog sitt mörka tÀcke över vÀrlden. Men det har visat sig att ingenting kunde vara mer felaktigt.

Experimentlustan flyttade ut frÄn barerna och in pÄ nÀtet, till ambitiösa hemmabarer. Sedan Jakten pÄ en perfekt Gin & Tonic gavs ut har det, bara pÄ den svenska marknaden, dykt upp hundratals fantasifulla nya Gin & Tonic-drinkar. Inte ens den mest övertÀnda gintusiast kan lÀngre hÄlla rÀkningen pÄ gamla destilleriers nya ginvarianter eller alla nykomlingar som berikar barhyllorna med Ànnu en variant av den Àdla drycken gin. Och dÄ har vi inte ens börjat diskutera alla nya GT-trender i drinkblandandets nobla vÀrld. Vad alla professionella mixologer just nu kokar ihop inför nyöppningarna fÄr vi drömma om ett tag till.

I Gin & Tonic till tusen vill vi tÀnja pÄ grÀnserna för hur bra, spÀnnande och god en GT egentligen kan bli. Vi utmanar traditionella regler för vad som fÄr rÀknas som en Gin & Tonic och hÀmtar inspiration frÄn hela vÀrlden. Vi gör smÄ, mellanstora och rejÀla drinkar, med en eller flera smaker. Och vi anvÀnder alla sorters gin och alla upptÀnkliga sorters tonic. För den som lever med en begrÀnsad budget rekommenderas lifehack-kapitlet En perfekt Gin & Tonic under tian dÀr vi tipsar om de fiffigaste smaksÀttningarna. Garnityr och presentation av drinkarna fÄr sig en ny omgÄng, nÀr allt kommer omkring ska ju Gin & Tonic vara en glÀdjespridare för alla god att dricka, vacker att titta pÄ och glÀdjefyllt okomplicerad att blanda. Gin & Tonic till tusen Àr boken som förÀndrar ditt cocktailliv. VÀlkommen med pÄ en kul tripp i mixologins utmarker!

HANS-OLOV ÖBERG Ă€r författaren bakom den prisbelönta storsĂ€ljaren Jakten pĂ„ en perfekt Gin & Tonic som av Gourmand Awards utsĂ„gs till VĂ€rldens bĂ€sta ginbok 2019 i Macao. Boken belönades Ă€ven med utmĂ€rkelsen BĂ€sta dryckesfoto och BĂ€sta cocktailbok i Sverige samma Ă„r. Han har Ă€ven skrivit Jakten pĂ„ en perfekt Dry Martini tillsammans med bartendern Emil Åreng. Boken vann priset Sveriges bĂ€sta cocktailbok 2020. Efter ett besök pĂ„ ett stort brittiskt gindestilleri i mitten pĂ„ Ă„ttiotalet har Hans-Olov mĂ„lmedvetet jagat efter det perfekta GT-receptet.

"En parad av vÀlsmakande och inte minst vÀlavbildade GT-recept som presenteras. BÄde innehÄll och fotografi kommer förtjÀna nya belöningar, de Àr i absoluta toppklass och en njutning i sig för alla lÀsande GT-drickare." Betyg 5 av 5, Christian Olsson, BTJ