(0)

Grand Hotel

E-Book


"Vapaus on elÀmÀn merkittÀvin kÀyttövoima, jos sen osaa kokea kokonaisvaltaisesti. Ville Hytönen jatkaa vapauden ja anarkismin pohtimistaan toisessa esseekokoelmassaan Grand Hotel. Kun Hytösen edellinen teos Grand Tour keskittyi liikkeen ja irrallisuuden pohdintaan, Grand Hotelissa pohditaan asumisen, paikallaanolon ja ruumiillisuuden teemoja sekÀ etsitÀÀn uudenlaista vapautta.

Hytönen kÀsittelee teksteissÀÀn muun muassa sisÀistÀ kokemusta, vÀlinpitÀmÀttömyyttÀ ja vastuun ottamista sekÀ kÀsillÀ tekemisen ja oman paikan merkitystÀ. Tekstien taustamaisemaksi maalautuu Hytösen elÀmÀ poikansa kanssa rantametsissÀ ja pienessÀ talossa, josta rakentuu hÀnen Grand Hotelinsa.

Ville Hytönen (s. 1982) on virolaisessa majakkalaaksossa asuva kirjailija, vegaani-isÀ ja vapausajattelija, joka on kotonaan siellÀ missÀ liikkuu. HÀn on julkaissut yli 50 teosta runoutta, romaaneja, lastenkirjoja ja esseeteoksia sekÀ johtanut niin perustamaansa Kustannusosakeyhtiö Savukeidasta, tamperelaista Tulenkantajien kirjakauppaa kuin nyt Suomen kirjailijaliittoakin."