(32)

Haaveilijoiden saari

Hörbuch und E-Book


Leonard Cohenin ja Marianne Ihlenin (josta Cohen sai inspiraation lauluunsa So long, Marianne) rakkaustarina Hydran saarella kesÀllÀ 1960.

EletÀÀn vuotta 1960, ja maailma elÀÀ muutoksessa. MissÀÀn murros ei ole suurempi kuin Hydran saarella Kreikassa, jossa elÀÀ runoilijoiden, taiteilijoiden ja muusikoiden boheemi piiri. Sen ristiriitaista elÀmÀÀ hallitsee levoton kirjailijapariskunta Charmian Clift ja George Johnston. PiirissÀ rakentuu pian kolmiodraama, jonka kÀrkinÀ ovat puoleensa vetÀvÀ mutta tuhoisa kirjailija Axel Jensen, hÀnen lumoava vaimonsa Marianne Ihlen ja nuori kanadalainen runoilija nimeltÀÀn Leonard Cohen.

Kaiken tÀmÀn keskelle saapuu teini-ikÀinen Erica, jolla on matkassaan vain tyhjiÀ muistikirjoja ja suru ÀidistÀÀn. HÀn asettuu tÀmÀn piirin laidalle ja katsoo kiinnostuneena ja levottomana, miten paratiisi hajoaa.

Kreikan paahteessa ja hÀikÀisevÀssÀ valossa tapahtuva Haaveilijoiden saari on loistava romaani utopistisista unelmista ja viattomuuden menettÀmisestÀ sekÀ naisten ja miesten sodasta nerouden taistelukentÀllÀ.

Polly Samson (s. 1962) on englantilainen kirjailija ja sanoittaja. Haaveilijoiden saari on hÀnen kolmas romaaninsa. Samson on julkaissut myös kaksi novellikokoelmaa ja tehnyt sanoituksia neljÀlle ykkösalbumille, mukaan lukien Pink Floydin The Division Bell ja David Gilmourin On An Island. Vuonna 2018 hÀnet valittiin Kuninkaallisen kirjallisuusseuran (Royal Society of Literature) jÀseneksi.