(104)

Herra Lemu

Hörbuch


Mukana myös haju! Kirjailija Sinikka Nopola suosittelee!

Hervottoman hauska ja yhteiskuntakriittinen tarina Englannin bestseller-listoilta. Humoristiset piirroskuvitukset on tehnyt meillÀkin rakastettu Quentin Blake. Osuvasta suomennoksesta vastaa mm. Harry Potter -kÀÀnnöksistÀÀn tunnettu Jaana Kapari-Jatta.

Kaksitoistavuotiaan Chloen Àiti on parlamenttiin pyrkivÀ snobi, joka mÀÀrÀilee niin miestÀÀn kuin tyttÀriÀÀnkin. Ylisuorittaja-pikkusiskosta, Annabellesta ei myöskÀÀn ole juuri iloa. Herra Lemu on paikallinen kulkuri, jonka Chloe nÀkee istumassa samalla penkillÀ joka pÀivÀ, mutta he eivÀt ole koskaan jutelleet. MikÀ saattaa johtua siitÀ, ettÀ mies löyhkÀÀ pahanpÀivÀisesti. Haisusta huolimatta he ystÀvystyvÀt, sillÀ maankiertÀjÀ osoittautuu viisaaksi ja ystÀvÀlliseksi mieheksi. Joulu lÀhestyy, ja Chloe pÀÀttÀÀ majoittaa uuden ystÀvÀnsÀ kotinsa puutarhavajaan. Tytön on vaikea piilotella herra Lemua perheeltÀÀn, varsinkin kun tÀmÀ yllÀttÀen odottaa aamupalaksi uppomunia, makkaroita ja herkkusieniÀ.

Mutta kun Chloen perhe vihdoin tutustuu kuokkavieraaseensa, tiedossa onkin koomisia tilanteita politiikan ylimmissÀ sfÀÀreissÀ ja lopulta tv-studiossa itsensÀ pÀÀministerin kanssa. EikÀ kaikki ole todellakaan sitÀ miltÀ nÀyttÀÀ, ei varsinkaan herra Lemu.

Huumorineroksi tituleerattu David Walliams (s. 1971) on koomikko, nÀyttelijÀ ja kirjailija. HÀnet tunnetaan erityisesti kulttisarjasta Pikku-Britannia, jossa hÀn nÀyttelee monia eri hahmoja. Walliams on kirjoittanut useita humoristisia lastenkirjoja, joita on kÀÀnnetty yli 30 kielelle. Britanniassa niitÀ on myyty jo yli miljoona kappaletta. Monet vertaavat hÀntÀ Roald Dahliin, eikÀ ihme, sillÀ niin taitavasti Walliams yhdistÀÀ huumorin tÀrkeisiin ja ajankohtaisiin aiheisiin.