(0)

Hos de levande

E-Book


Det börjar med barndomen. Som pojke Àr Nils Àngslig. Han söker jÀmt efter det som kÀnns tryggt. Samtidigt söker han efter svar pÄ livets stora frÄgor. Han hoppas och tÀnker att livet ska vara detsamma för alltid. Sedan kommer flytten till stan och med ens förÀndras livet drastiskt. Stadslivet visar sig vara lite mer komplicerat Àn han hade tÀnkt sig och anpassningen till det nya vardagslivet blir allt annat Àn lÀtt, sÀrskilt nÀr det levs i skuggan av andra vÀrldskriget.

Allt eftersom Nils blir Àldre, börjar han att sukta efter nÄgot mer. Som nybliven vuxen Àr han nyfiken pÄ vÀrlden, pÄ det som befinner sig utanför hembygden. Han blir nyfiken kÀrleken och pÄ allt det som han Ànnu inte har upptÀckt. Med en fot kvar i barndomen, mÄste Nils lÀra sig att navigera sig i vuxenlivet. Men Àr det egentligen sÄ enkelt som det Àr sagt? Hos de levande Àr historien om en osÀker, ung mans jakt efter sjÀlvkÀnnedom.

Kjell Sundberg (1934-1978) var en skönlitterĂ€r författare. Han skrev frĂ€mst romaner och noveller, men har Ă€ven skrivit dikter och visor. Sundberg som var född och uppvuxen i Östersund lĂ€t ofta den jĂ€mtlĂ€ndska andan genomsyra sina verk.