(2)

Huldas hemlighet

E-Book


Hulda födde tvÄ barn som fick leva sina liv utan att kÀnna till varandras existens. Det första barnet föddes 1905 det andra 1917. Bara ett av syskonen vÀxte upp hos Hulda och det var Britta.

- Jag vill inte dö, jag vill veta hur det lÄg till. Jag lÀr ha haft en bror förstÄr du! Jag trodde inte pÄ det dÄ, nÀr nÄgon sa det till mig, men nu tÀnker jag pÄ det. Hade jag en bror? Jag skulle sÄ gÀrna vilja veta? Jag vill inte dö sÄ hÀr ny?ken!

Det var min egen mor, Brittas ord Är 2007 nÀr hon lÄg för döden. Men hon fick inte leva och heller aldrig veta om hon verkligen haft en bror. Min undran och nyfikenhet var vÀckt. Jag tog det dÀrför som min uppgift att söka efter svaren.

Jag sökte mina rötter och blev dÄ invigd i slÀktforskningens fantasiska mysterier och outtömliga möjligheter. Min mormors liv kom att rullas upp bit för bit. Ett tidigare okÀnt levnadsöde trÀdde fram, ett liv som var lÄngt mer komplext och fÀngslande Àn jag kunnat ana.

SÄ kom en mormors livsbana att befruktas av fantasins skaparkraft och omvandlas till en fiktiv berÀttelse om ett osynliggjort kvinnoliv under en annan tid Àn vÄr.

I denna roman fÄr vi vara med om en historisk resa med Hulda. Den tar sin börjar under 1800-talets brytningstid i VÀrmland och för oss lÀsare vidare till förra seklets början och ett hÀndelserikt Stockholm.

Vi följer hÀndelserna genom första vÀrldskrigets vedermödor och umbÀranden fram till andra vÀrldskrigets början.

Birgitta Renström Linde Àr legitimerad psykolog, bor i AlingsÄs men har sina rötter i VÀrmland. Huldas hemlighet Àr hennes debutroman