(37)

Hylkymaa

Hörbuch und E-Book


Dublinin murhat -sarjan neljÀs osa on piinaava kuvaus psyyken hauraudesta.

”
Hylkymaa tarjoaa tikarinterĂ€vĂ€n sarjan kinkkisiĂ€ arvoituksia
 FrenchillĂ€ on vastustamattoman viekas kyky leikitellĂ€ lukijan odotuksilla.” The New York Times

Kovapintainen Mick “Tykitys” Kennedy on ratkonut Dublinin murharyhmĂ€n rankimpia tapauksia. Mutta perhesurman edessĂ€ hĂ€nkin on neuvoton. PerheenisĂ€ ja kaksi lasta on löydetty murhattuina, Jenny-Ă€iti on tehohoidossa.

Finanssikriisin iskettyÀ luksusalueen rakennushanke jÀi kesken ja perheen unelmakoti Dublinin liepeillÀ muuttui painajaiseksi. Talossa vilahteli tunkeilijoita ja ullakolla tapahtui outoja. Perhe eli hylÀttynÀ luurankotalojen ja pelkojensa keskellÀ.

Lapsuudesta tuttu asuinalue tuo traagiset muistot rikosylikonstaapeli Kennedyn iholle. Tiukasti torjuttu menneisyys on ÀkkiÀ taas lÀsnÀ.

Amerikkalais-irlantilainen Tana French (s. 1973) on kirjoittanut kahdeksan romaania, joita on myyty yli seitsemĂ€n miljoonaa kappaletta. Lukuisia palkintoja kerĂ€nneessĂ€ Dublinin murhat -sarjassa ovat suomeksi ilmestyneet Pimennossa, Ilmetty ja Umpikuja. Hylkymaa on psykologista piinaa ja Ă€lykĂ€stĂ€ rikostutkintaa yhdistĂ€vĂ€n sarjan neljĂ€s osa, joka kuvaa osuvasti irlantilaisen yhteiskunnan murroskohtia. Suomessakin suosittu tv-sarja Dublin Murders – Tappaja Dublinissa perustuu Frenchin romaaneihin.


Sprecher*in: Aku Laitinen
Dauer: