(13)

Ihan tavallinen kokaiinikauppias

Hörbuch und E-Book


VetÀvÀsti kirjoitettu tarina riippuvuudesta, joka vie mennessÀÀn

Bob Malmi oli Ă€lykĂ€s ja kiltti lapsi. HĂ€nestĂ€ kasvoi ihan tavallinen kokaiinikauppias, joka rakastaa Ă€itiÀÀn. Malmi myi kokaiinia julkkiksille, kustannustoimittajille ja satamatyölĂ€isille toistakymmentĂ€ vuotta. Ja mitĂ€ kovemmat kierrokset, sitĂ€ kovempi lasku. Bob Malmille se tarkoitti sitĂ€, ettĂ€ piti soittaa Ă€idille vaikea puhelu. Ӏiti. MĂ€ olen menossa vankilaan. Taas.”

Kukaan ei kÀytÀ huumeita siksi, ettÀ haluaisi olla rikollinen. NiitÀ kÀytetÀÀn johonkin tarpeeseen: Osa hakee iloa, osa pakoa omista traumoista, osa yhteyttÀ maailmaan. Ihan tavallinen kokaiinikauppias on paitsi vetÀvÀ elÀmÀkerta ja true crime -kirja, myös syvÀllistÀ luettavaa riippuvuuden mekanismeista. Teokseen on haastateltu ihmisiÀ, jotka tuntevat huumemaailman perin pohjin.

”Bob Malmin tarina kertoo, miksi suhtautumisemme huumeisiin ja niiden kĂ€yttĂ€jiin on yleensĂ€ vÀÀrĂ€. Huumeiden kysynnĂ€n tai tarjonnan poistaminen on mahdotonta, ja rikollisuuteen keskittymiseen sijaan meidĂ€n pitĂ€isi puhua tunteista: rakkaudesta, surusta, ilosta, hĂ€peĂ€stĂ€ ja arvottomuuden kokemuksista. TĂ€mĂ€ kirja tekee niin.”

– Riku Siivonen

Riku Siivonen on palkittu toimittaja ja kirjailija. Bob Malmi on nykyÀÀn kuivilla, eikÀ aio palata entiseen elÀmÀÀnsÀ.