(6)

Insekternes bog

Hörbuch und E-Book


Med naturvejleder Morten D.D. Hansen som guide dykker man i Insekternes bog ned i insekternes forunderlige liv. Vores kriblekrablende medskabninger gemmer nemlig bÄde pÄ fascinerende historier og ulÞste mysterier.

Find ud af, hvorfor sommerfuglelarven sortplettet blĂ„fugl camouflerer sig som myre det meste af sit liv, kom med bag gĂ„den om, hvordan edderkopper spinder et af de stĂŠrkeste materialer, vi kender til, og tag med pĂ„ skattejagt efter rovbiller, mĂ„netorbister og fantomer. Der skal ledes i vandlĂžb, i skoven og pĂ„ heden – i solskin, pĂ„ dage med tĂ„ge og i sene nattetimer.

Undervejs fortĂŠller Morten D.D. Hansen om, hvordan vores natursyn ĂŠndrer sig i disse Ă„r, fra et nyttigt til et unyttigt. Han tager os bĂ„de pĂ„ tur gennem naturhistorien og Mols Bjerge og forklarer, hvorfor det er pĂ„ hĂžje tid at tage vare pĂ„ mangfoldigheden – og skĂžnheden ikke mindst. Ikke fordi vi skal, men fordi vi kan.

Insekternes bog er en bog om altings samhĂžrighed, en kĂŠrlighedserklĂŠring til insekter og en lĂŠngsel efter at genfortrylle verden. Det er en fortĂŠlling om det vidunderlige spektakel, der foregĂ„r lige uden for din dĂžr og under dine skosĂ„ler – og som du kan lĂŠre at fĂ„ Ăžje pĂ„, hvis bare du tager dig tid. Fremfor alt er det en historie fuld af hĂ„b fortalt af en af Danmarks dygtigste naturformidlere.