(0)

Jesper Husmands Brokpistol : Det basale rundt i 80 dage

E-Book


Jesper Husmands Brokpistol – sĂ„ behĂžver du kun at lĂŠse Ă©n bog ...

Du har her en almanak, en ’dagbog’, med 80 tekster, som du kan indtage i daglige doser eller i et stort hug, og som bĂžr kunne sĂŠtte gang i nogle tanker. Den opsummerer – fra et jordbundent, snusfornuftigt og kritisk standpunkt temmelig langt fra elfenbenstĂ„rnene – meget af det, som mĂ„ optage os, og trĂŠkker pĂ„ det, som ganske kloge mennesker har talt og skrevet om i de seneste Ă„r og lĂŠnge fĂžr.

Brokpistolen er ikke som de fleste andre bÞger. Den tÞr en hel del, sÄ som at ridse nogle store linjer op, konkludere og give et bud pÄ, hvordan det meste hÊnger sammen. Den blÊser pÄ den politiske korrekthed, pÄ det, alle gÄr og siger, pÄ det, alle gÄr og ikke siger, pÄ relativismen, tidsÄnden og den positive psykologi. Den vil bare sige tingene ligeud, som de er. Der er krudt i den.

Hvem er vi? Hvilket samfund er vi? Hvad er forbindelsen mellem os selv og den store, rodede omverden? Vi er alle fejlbarlige mennesker. Men i disse Är er vi ved at begÄ nogle fejl, som kan blive lidt for dyre. Vi bÞr besinde os og stirre virkeligheden lige ind i Þjnene som voksne og ansvarlige mennesker, der har en stÞrre horisont end vores egne navler.

Det er en rejse. Der er faktisk ret spÊndende derude. Og der er ikke meget, der er mere givende end at komme til at forstÄ lidt mere af hele redeligheden og opnÄ stÞrre overblik.

Uddrag af bogen

Den amerikanske astronaut Buzz Aldrin, som deltog i Apolloprojektet og var nummer to menneske pĂ„ mĂ„nen i 1969, har senere fortalt om at befinde sig derude i rummet med den fuldstĂŠndig betagende udsigt, som vi nu kender fra det berĂžmte billede af Jorden: ”The Full Eart”. Det gik op for ham, at denne blĂ„ planet er – Edens Have. Et fantastisk og rigt hjemsted for os mennesker og alt andet liv. Hvis vi bare kunne skĂžnne pĂ„ det og finde ud af at eksistere sammen med kloden og sammen med hinanden, har den det, der skal til for at kunne kaldes et paradis. Selv kĂŠmpede han bĂ„de med depression og alkoholisme, sĂ„ han vidste, det ikke var let.

Og nu er vi pÄ vej ind i en helt ny tidsalder, siger geologerne: AntropocÊn. Menneskets nye tid, hvor naturen kun eksisterer pÄ vores prÊmisser. Evner vi virkelig at bestyre Edens Have?

Det er ikke Jorden, der er noget galt med. What a wonderful world. Oohh yeahh.

Om forfatteren

Jens Chr. Jensen. FÞdt for lÊnge siden i beskedne kÄr. En rar dreng, fÞlsom, pÄvirkelig. TÊnksom, fortumlet, videbegÊrlig. LÊsehest, ven med ord. Journalist, engageret i sin omverden. Rejsende, nysgerrig. SpÞrgende, flytbar. Tvivlende, omskiftelig. Udadvendt og indadvendt. Musiker, skribent. PrÞvet af livet. Oppe og nede. Kritisk, virkelighedsjagtende. Indigneret, illusionsudfordrende. SÞgende, uprÊdikende formidler. Uselvpromoverende talerÞr.