(1)

Jumalten ja ihmisten suosikit

E-Book


YhdessÀ 1920-luvun HelsingissÀ asustavat Hertta ja Aino ovat kiinteÀ parivaljakko. Varakas ja salaperÀinen piirustuksenopettaja Hertta tarjoaa opettaja Ainolle asioita, joihin tÀllÀ ei olisi varaa. Mutta kun Aino saa vihiÀ, ettÀ Hertalla ja viehÀttÀvÀllÀ maisteri Orrenmaalla on vispilÀnkauppaa, on hÀn tÀynnÀ huolta. HeillÀ kahdella on ollut niin hyvÀ olla ilman miehiÀ, mutta nyt kuvioihin on astunut maisteri... Kun Hertta ja Aino matkustavat komeasti New Yorkiin monimutkaistuu tilanne entisestÀÀn, kun heidÀn ympÀrillÀÀn alkaa pyöriÀ koko joukko kiinnostavia nuoria miehiÀ.

Elsa Soinin hurmaavassa, 1920-luvun suomalaisen ylÀluokan elÀmÀÀn ikkunan avaavassa romaanissa kosijat yrittÀvÀt tulla Hertan ja Ainon ystÀvyyden vÀliin. Nuorilla naisilla on koko maailma haltuunotettavanaan aina New Yorkista alkaen raikkaassa nuoruudenkuvauksessa, joka on tulvillaan menneen ajan taikaa.

Elsa Soini (1893-1952) oli suomalainen kirjailija ja kÀsikirjoittaja, jonka laajaan tuotantoon kuuluu niin romaaneita, nÀytelmiÀ, pakinoita, elokuvakÀsikirjoituksia kuin radiokuunnelmia. Soinin tunnetuimpiin teoksiin kuuluvat kirjailija Aleksis KivestÀ kertova elÀmÀkertaromaani Nuori Aleksis, sekÀ yhdessÀ Seere Salmisen kanssa nimimerkillÀ Tuttu Paristo kirjoitetut kuunnelmat ja elokuvat Suomisen perheestÀ.