(0)

Kaakkois-Aasian historia

E-Book


Kaakkois-Aasian tunnettu historia alkaa lÀhes 2000 vuotta sitten syntyneistÀ ensimmÀisistÀ korkeakulttuureista. 1800-luvulla melkein kaikki mahtavat valtakunnat ajautuivat kuitenkin siirtomaavallan alle. TÀmÀ Japanin miehitykseen pÀÀttynyt ajanjakso muovasi koko Kaakkois-Aasiaa ja pohjusti nykyisten itsenÀisten valtioiden syntymistÀ.

Kaakkois-Aasian historia tarkastelee tÀtÀ laajaa ja monimuotoista aluetta ja sen rikasta menneisyyttÀ. Teos osoittaa, miten nykyisyys kietoutuu historiaan ja eri maiden vaiheet liittyvÀt kiinteÀsti toisiinsa. Samalla se taustoittaa alueen tapahtumia 2000-luvulla, jota ovat vÀrittÀneet mellakat, pommi-iskut ja panttivankidraamat.

Teoksesta selviÀÀ, miksi Thaimaa sÀÀstyi siirtomaavallalta, kuinka Vietnam on toipunut sodanjÀlkeisestÀ ajasta ja millÀ tavoin Malesia on ratkaissut monietnisyyskysymykset vajoamatta sisÀllissotaan ja sotilasvaltaan. ParikymmentÀ viime vuotta ovat olleet monessa Kaakkois-Aasian maassa nopean talouskasvun aikaa, mutta jÀÀvÀtkö ihmisoikeudet ja ympÀristö nousupaineiden jalkoihin?