(839)

Kaikki alkoi salaisuudesta

Hörbuch und E-Book


Yli 10 miljoonaa lukijaa ei voi olla vÀÀrĂ€ssĂ€ – Jill Mansellin romaani on rentoa lomalukemista parhaimmillaan

YstĂ€viltĂ€ tuntuvia henkilöhahmoja, yllĂ€ttĂ€viĂ€ kÀÀnteitĂ€ ja nokkelaa sanailua – Jill Mansellin Kaikki alkoi salaisuudesta on kesĂ€lukemiston ehdoton herkkupala.

HÀtÀ ei lue lakia. Lainey ja hÀnen ystÀvÀnsÀ Kit tarvitsevat kipeÀsti uutta työpaikkaa, ja cornwallilaisperhe tarvitsee apua: tarmokasta pariskuntaa, joka rakastaisi kissoja, koiria, teinejÀ ja ajoittain konstikasta vanhaa herraa ja joka panisi jÀrjestykseen arjen kaaoksen. Kun kysyntÀ ja tarjonta kohtaavat nÀin somasti, kuka viitsisi takertua yksityiskohtiin, kuten siihen, ettÀ Lainey ja Kit eivÀt satu olemaan pariskunta.

YstÀvyksillÀ riittÀÀ työtÀ Menhenick Housen sekamelskassa, mutta pian yhden jos toisen perheenjÀsenen omituinen kÀytös antaa syyn epÀillÀ, etteivÀt Lainey ja Kit olekaan ainoita, joilla on salaisuus piiloteltavanaan.

Jill Mansellin romaanien vietĂ€viksi ovat antautuneet jo miljoonat lukijat. EikĂ€ ihme, sillĂ€ ne ovat rentoa ja viihdyttĂ€vÀÀ lukemista parhaimmasta pÀÀstĂ€ – hauskaa, romanttista, nokkelaa ja lĂ€mminhenkistĂ€. Sellaista, joka saa auringon paistamaan sydĂ€meen asti.

Jill Mansell (s. 1958) on yksi tÀmÀn vuosituhannen menestyneimmistÀ brittilÀisistÀ naiskirjailijoista. HÀnen kirjojaan on myyty maailmanlaajuisesti yli 14 miljoonaa kappaletta. Suomeksi hÀneltÀ on julkaistu romaanit Kaikki alkoi salaisuudesta, EhkÀ tÀllÀ kertaa, Kolme ihanaa asiaa sinusta, Mirandan suuri virhe, Ja sitten tulit takaisin, PitÀisikö kertoa? ja Silkkaa piknikkiÀ. Kahdeksas suomennettu romaani, Lupaa minulle, ilmestyy tammikuussa 2024.

Mansell ei kirjoissaan kaihda vaikeampiakaan aiheita, mutta kirjoittaa niistÀ omalla tyylillÀÀn lÀmpimÀn humoristisesti. Kirjailijana hÀn on kuin suklaarasia: vaikka jokainen konvehti on erilainen sisukseltaan, tietÀÀ silti aina saavansa jotain herkullista.

Bristolissa asuva Mansell on tĂ€ysipĂ€ivĂ€inen kirjailija. Tosin omien sanojensa mukaan hĂ€n kirjoittaa vain silloin, kun ei keksi enÀÀ korvaavaa tekemistĂ€ – esimerkiksi television katselemista, hedelmĂ€karkkien syömistĂ€ ja kodin lĂ€heisellĂ€ kentĂ€llĂ€ harjoittelevien rugbynpelaajien seuraamista.