(112)

Katumuksen kallio

Hörbuch und E-Book


Katolinen pappi Nicolau ajelehtii kuolleena Dourojoessa, ja rikosetsivÀ Rui Santos saapuu selvittÀmÀÀn kuolemantapausta. HyppÀsikö padre lÀheiseltÀ jyrkÀnteeltÀ vai liittyykö kuolemaan rikos? Tutkimuksissa kÀy ilmi, ettÀ papin yksityiselÀmÀ oli pahasti ristiriidassa kirkon vaatimusten kanssa, ja ettei hÀnen uudismielinen suhtautumisensa pappilan asioihin miellyttÀnyt kaikkia. SillÀ vÀlin, kun poliisi penkoo sielunpaimenen menneisyyttÀ, synkkÀ tapahtumaketju jatkuu.

Portugaliin sijoittuva dekkari vie syvÀlle ihmismielen saloihin ja yhteisön jÀsenten vÀlisiin oikullisiin suhteisiin. Se kuljettaa lukijaa unelmien ja pettymysten, katumuksen ja sovituksen poluilla, joilla Rui Santosin on opittava itsekin omalla tahollaan suunnistamaan. Katolisten pappien salaperÀistÀ maailmaa raottava dekkari punoo taitavasti yhteen modernin portugalilaisen yhteiskunnan ja ikivanhat perinteet.

PorvoolaislÀhtöinen Anu Patrakka on kymmenen Portugalissa viettÀmÀnsÀ vuoden aikana pÀÀssyt perehtymÀÀn niin portugalilaiseen yhteiskuntaan kuin mentaliteettiin. HÀn tarkkailee nÀkemÀÀnsÀ ulkopuolisen silmin ja pystyy poimimaan lukijan iloksi pieniÀ ja erikoisiakin yksityiskohtia. TÀtÀ nykyÀ hÀn asuu maatilalla lÀhellÀ Portoa. Patrakan aiemmat Rui Santos dekkarit ovat Huomenna sinÀ kuolet (Myllylahti 2017), Kuolet vain kahdesti (Myllylahti 2018), Syyllisyyden ranta (Into 2019), Totuuden portaat (Into 2020) ja HÀpeÀn aukio (Into 2021). Kirjailijan blogi löytyy osoitteesta normaali-irtiotto.blogspot.com


Sprecher*in: Toni Kamula
Dauer: