(0)

Kenian naarasleijona

Hörbuch und E-Book


HĂ€nen intohimonsa oli Afrikka

Lea Kampen Kenian naarasleijona on historiallinen lukuromaani kirjailija Karen Blixenin vaiherikkaista vuosista kahvinviljelijÀnÀ siirtomaa-ajan Keniassa.

Karen Blixen jÀttÀÀ Kenian taakseen vuonna 1931 myytyÀÀn kahvitilansa kuudentoista vaiherikkaan vuoden jÀlkeen. HÀn ei palaa enÀÀ koskaan Afrikkaan, vaikka osa hÀnen sydÀmestÀÀn sinne jÀÀkin.

Kahvitilan pitÀminen siirtomaa-ajan Keniassa ei ollut helppoa, mutta seikkailunhaluiselle Karenille se oli unelmien tÀyttymys. Paikallisen heimon vÀen avulla ja kovalla työnteolla vastoinkÀymisistÀ selvittiin vuosi toisensa jÀlkeen, kunnes lopulta lama ja kuivuus veivÀt viimeisetkin toivon rippeet. Sairauksien riivaama, kuollutta rakastettuaan sureva Blixen luovuttaa, jÀttÀÀ haikeat hyvÀstit tilalleen, palaa Tanskaan ja alkaa kirjoittaa muistelmiaan. Kenian hehkuva aurinko, sen ihmiset ja elÀimet, kasvit ja sateet jatkavat elÀmÀÀ hÀnen kirjoituksissaan.

Lea Kampen Kenian naarasleijona kertoo Karen Blixenin vuosista Keniassa. Blixenin tarina on tuttu myös mm. Oscar-palkitusta elokuvasta Minun Afrikkani.

Saksalainen Lea Kampe (s. 1971) opiskeli HeidelbergissÀ ja vÀitteli tohtoriksi Yalen yliopistossa, aiheenaan keskiajan tutkimus. Kampe asuu EtelÀ-Italiassa, työskentelee opettajana Napolissa ja luennoi keskiajan historiasta Marylandin yliopistossa. Kenian naarasleijona on ensimmÀinen Kampelta suomennettu romaani. Seuraava suomennettu romaani, joka kertoo Irena SendleristÀ, ilmestyy syksyllÀ 2025.