(94)

Kohtalokas kutsu

Hörbuch


Kerrostaloasunnossa on miehen ruumis. Huoneistosta ei löydy puhelinta eikÀ tietokonetta, mikÀ hidastaa tutkintaa. Kaiken lisÀksi ovessa oleva nimi ei kuulu asunnon haltijalle.

Murhatun miehen taustaan ei nÀytÀ liittyvÀn mitÀÀn, mikÀ antaisi syyn raakaan veritekoon. LÀhipiirin mukaan hÀn oli viettÀnyt normaalia elÀmÀÀ töineen ja harrastuksineen.

Kun kaksi viikkoa myöhemmin löydetÀÀn toinen uhri murhattuna omaan autoonsa, rikoskomisario Simppa tiimeineen tietÀÀ etsivÀnsÀ sarjamurhaajaa. Tekojen toteutustapa on samanlainen, ja tÀmÀnkin murhan motiivi on hÀmÀrÀn peitossa. Lopulta poliisien tutkinta johtaa synkÀn ja havahduttavan rikollisuuden jÀljille, jossa viattomia uhreja on lukematon mÀÀrÀ.

Kohtalokas kutsu on kolmas osa dekkarisarjaa, jossa toisen polven suomalainen, rikoskomisario Simppa selvittÀÀ pirkanmaalaisia murhamysteerejÀ.

Pertti Laine (s. 1949) on LempÀÀlÀssÀ asuva taloustieteen maisteri. HÀn on tehnyt pitkÀn työuran liike-elÀmÀssÀ. Laineen dekkarisarjan avausteos Pisto sydÀmeen ilmestyi 2018. Tuota ennen julkaistiin hÀnen esikoisromaaninsa PerheenisÀ (2016).