(131)

Kommissarien

Hörbuch und E-Book


De har deltagit i fler blodiga strider Ă€n nĂ„gra andra i den tyska armĂ©n, men Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet har aldrig kĂ€mpat för FĂŒhrern, de har endast kĂ€mpat för sin egen överlevnad. Soldaterna har förstĂ„tt att den tyska krigsmaktens dagar Ă€r rĂ€knade, och att kriget snart Ă€r förlorat. Men sĂ„ plötsligt fĂ„r de reda pĂ„ en hemlighet som förĂ€ndrar allt. I utbyte mot fri passage avslöjar en rysk kommissarie att han gömt undan guld vĂ€rt flera miljoner frĂ„n den ryska armĂ©n. Porta Ă€r fast besluten om att det Ă€r han och hans vapenbröder som ska lĂ€mna kriget med förmögenheten. Det 27:e straffregementet gör sig redo för att ta sig över den ryska grĂ€nsen för ett sista livsfarligt uppdrag ...

"Kommissarien" Àr den fjortonde och sista delen i serien om Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet. Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater som alla tvÄngskommenderats till tyska armén, och som tvingas kÀmpa i ett krig som ingen av dem tror pÄ.

Sven Hassel Ă€r en pseudonym för den danska författaren BĂžrge Willy Redsted Pedersen (1917–2012), som under andra vĂ€rldskriget verkade för den tyska sidan. Pedersen menade att hans böcker Ă€r baserade pĂ„ egna upplevelser frĂ„n kriget, men det Ă€r nĂ„got som har ifrĂ„gasatts av bĂ„de journalister och historiker. FĂ„ författare har som Hassel sĂ„ nĂ€rgĂ„nget och med en sĂ„ bister realism fĂ„ngat andra vĂ€rldskrigets brutala verklighet och soldaternas illusionslösa, grovkorniga humor.