(2)

Kotvimisen vallankumous

E-Book


Onko kalenteri tÀynnÀ ja post-it-laput loppuneet, vaikka muistettavia asioita on kirjoitettu niiden molemmin puolin? Syntyykö paniikki, kun mietit tekemÀttömiÀ tehtÀviÀ? Tyypillinen reaktio on alkaa vÀltellÀ tehtÀviÀ asioita - tÀtÀ kutsutaan suuren maailman tyyliin prokrastinonniksi eli vetkutteluksi, vaikka tehtÀvien lykkÀÀmisestÀ koituu enemmÀn harmia kuin hyötyÀ. MitÀ jos kyseessÀ olisikin kotviminen? Kotviminen on ajankÀytön taidetta, jonka avulla hankittu lisÀaika syventÀÀ ajattelua ja luo tilaa uusille oivalluksille.

Kotvimisen vallankumous on ensimmÀinen suomalainen prokrastinaatiota kÀsittelevÀ tietoteos. Se muistuttaa prokrastinaation olevan yksilön haitallisen piirteen tai tavan sijasta laaja ilmiökenttÀ. NykyisessÀ yhteiskunnallisessa ilmapiirissÀ korostetaan tehokkuutta ja tuottavuutta pohtimatta lainkaan, mitÀ nÀmÀ kÀsitteet sisÀltÀvÀt. Kirja muistuttaa, ettÀ tehokkuus vaatii myös lepoa, mietiskelyÀ ja joutilaisuutta - kotvimista.

Kotvimisen vallankumous nÀyttÀÀ, ettÀ prokrastinaation yksi osa, kotviminen, on hyödyllistÀ ihmiselle itselleen sekÀ työn sisÀllölle ja tulokselle. Kirja esittelee kÀytÀnnön kotvimisvinkkien ja luovan työn ammattilaisten vertaistuen lisÀksi myös kokonaisvaltaisemman filosofian, joka haastaa suorittamiskulttuurin ja jatkuvan tehokkuuden vaatimuksen. Teos tarkastelee myös suomalaisia saavutuksia Nokiasta ja peruskoulusta aina joulupukkiin saakka. Onko kotviminen ollut menestyksemme salaisuus ja tuleeko se nostamaan meidÀt uudestaan maailmankartalle?