(1)

Kourallinen onnea

Hörbuch und E-Book


Ylistys rakkaudelle ja elÀmÀnilolle.

SynkÀn surun keskeltÀkin on mahdollista löytÀÀ kourallinen onnea. Sen palkittu nÀyttelijÀ Richard E. Grant oivalsi, kun hÀnen vaimonsa menehtyi syöpÀÀn.

Richard E. Grant muutti Swazimaasta Lontooseen 1980-luvun alussa tÀhtÀimessÀÀn nÀyttelijÀnura. SiellÀ hÀn kohtasi elÀmÀnsÀ rakkauden, yli kymmenen vuotta itseÀÀn vanhemman ÀÀntÀmisvalmentajansa. Kohusuhteelle alalla tunnettuun Joan Washingtoniin ei aikanaan povattu pitkÀÀ ikÀÀ.

HeidÀn lÀhes 40 yhteiseen vuoteensa mahtui niin Hollywoodin parrasvaloja, vanhemmuuden iloa kuin raskaita menetyksiÀkin. Kun Joan oli kuolemassa syöpÀÀn syksyllÀ 2021, hÀnen viimeinen toiveensa miehelleen oli, ettÀ tÀmÀ oppisi löytÀmÀÀn kourallisen onnea jokaisesta pÀivÀstÀ.

Muistelmissaan nÀyttelijÀtÀhti kertoo uransa ylÀ- ja alamÀistÀ huumorilla ja itseÀÀn sÀÀstelemÀttÀ. Mutta ennen kaikkea hÀn kertoo Joanin ja hÀnen rakkaustarinan koskettavasti aina ensikohtaamisesta Joanin viimeiseen hengenvetoon.

Richard E. Grant (s. 1957) on englantilais-swazimaalainen nÀyttelijÀ, kÀsikirjoittaja ja ohjaaja. HÀn on esiintynyt uransa aikana yli 80 elokuvassa ja televisio-ohjelmassa. HÀnen ensimmÀinen elokuvaroolinsa oli pÀÀosa kulttimaineeseen nousseessa mustassa komediassa Onnen kiertolaiset (1987). Grant sai Oscar-ehdokkuuden sivuosastaan elokuvassa Voitko ikinÀ antaa anteeksi? (2018). HÀnet tunnetaan myös muun muassa rooleistaan elokuvissa Spice World ja Star Wars: The Rise of Skywalker sekÀ televisiosarjoissa Game of Thrones ja Downton Abbey.