(1)

Kristin Lavransdotter: Korset

E-Book


Kristin bestÀmmer sig för att till slut konfrontera Erlend över hans lögner och ohederliga beteende, vilket leder till att han lÀmnar gÄrden. För att rÀdda det liv hon byggt upp för sig sjÀlv och sina söner rider Kristin efter honom och övertygar honom att ÄtervÀnda hem. De hittar tillbaka till sin kÀrlek och verkar fÄ leva lyckliga igen, tills en mystisk ny sjukdom drar in över landet med dödliga konsekvenser.

Sigrid Undsets detaljerade och poetiska stil tar lÀsaren med rakt in i livet pÄ det medeltida Norges landsbygd. Korset Àr en mÀsterlig skildring av en kvinnas strÀvan efter frihet och identitet, och Undsets unika förmÄga att gestalta karaktÀrer och deras inre vÀrldar gör denna roman till en oförglömlig lÀsupplevelse.

Korset Àr den avslutande delen i Undsets trilogi om Kristin Lavransdotter, efter Brudkronan och Husfrun. I översÀttning av Teresia Eurén.

SIGRID UNDSET [1882–1949] var en norsk författare och nobelpristagare. Undset debuterade med Fru Marta Oulie [1907], men fick sitt genombrott med den omtalade romanen Jenny [1911]. Mest ihĂ„gkommen Ă€r hon för sina historiska romaner, dĂ€r trilogin om Kristin Lavransdotter oft framhĂ„lls som den frĂ€msta.