(2)

Kujanjuoksu

E-Book


On marraskuun viimeinen pÀivÀ 2017, varhain aamuyöllÀ. ItsenÀisen Suomen 100-vuotispÀivÀÀn ja / -juhliin on enÀÀ kuusi pÀivÀÀ. NiitÀ juhlia ei vietetÀ. YliÀÀnikoneiden kantamien neutronipommien ketjun tarkalleen samanaikainen rÀjÀyttÀminen Suomen yllÀ saa aikaan vahvan sÀhkömagneettisen pulssin. Pulssi saa kaiken sÀhköisen toiminnan maassa sekaisin. Maa halvaantuu. Myös kaikki sotilastekniikka. Heti pulssin perÀÀn saapuu idÀstÀ valtava lentokonearmada. Kahdessa pÀivÀssÀ on maa tiukassa venÀlÀiskontrollissa.

ItsenÀisyys nÀyttÀÀ olevan lopullisesti mennyttÀ. Myös kansalaiset alkavat, useat hammasta purren, tyytyÀ tÀhÀn kohtaloon. Tottumista nopeuttaa ja helpottaa venÀlÀisten psykologisesti nerokas, hyvin ystÀvÀllinen ihmisten kohtelu. Vain miehitystÀ vastustavia sissejÀ perheineen kohdellaan raakalaismaisesti. Pekka Kari, Naton joukoissa toimiva, siviilityönÀÀn poliisiupseeri EtelÀ-Espanjasta lÀhtee, Naton taustalla tukemana, pelastamaan synnyinmaataan miehityksen alta. Helteisen kesÀkuun pÀivÀn aamuna vuonna 2018 Pekka matkustaa Aurinkorannikon Fuengirolasta junalla Malagan lentoasemalle taskussaan lentolippu Helsinkiin.

Alkaa miehen kujanjuoksu lÀpi Euroopan Suomeen ja tavoitteena hengissÀ myös takaisin Espanjaan Naton suojiin. Mukana tulomatkalla olisi myös erÀ uudessa keksinnössÀ tarvittavasta raaka-aineesta, joka mullistaisi sotilaitten suojautumisen. Se myös mahdollistaisi Suomen vapautumisen takaisin itsenÀiseksi valtioksi.