(214)

Kuka olisi uskonut: Muistikuvia

Hörbuch und E-Book


Suomen talouselÀmÀn voimanaisen tarina

Anne Brunilan tie on kulkenut kankaanpÀÀlĂ€isen työlĂ€isperheen tytöstĂ€ Suomen vaikutusvaltaisimmaksi pÀÀttĂ€jĂ€naiseksi. SiltĂ€ tieltĂ€ ei ole puuttunut rohkeutta eikĂ€ suoranaisia ihmeitĂ€ – eikĂ€ myöskÀÀn suuria suruja.

Anne Brunila on liikkunut vaikuttavalla työurallaan yhteiskunnan huippupaikoilla: Suomen Pankista Euroopan komissioon ja valtiovarainministeriöön, MetsÀteollisuudesta Fortumin johtoon. YksityiselÀmÀnsÀ hÀn on tÀhÀn asti pitÀnyt piilossa julkisuudelta.

Nyt Brunila kertoo myös henkilökohtaisen elÀmÀnsÀ huipuista ja kuiluista. Miten hÀn oppi viimein luottamaan itseensÀ ja osaamiseensa? Miten vuosisadan rakkaustarina hajosi vÀkivaltaan, ja miten elÀmÀ erityislapsen ÀitinÀ sopi yhteen vaativan työn kanssa? EntÀ miten buddhalainen elÀmÀnfilosofia ja meditaatio auttoivat löytÀmÀÀn ilon ja mielenrauhan?

Anne Brunila on ekonomisti, joka on työskennellyt asiantuntija- ja johtotehtÀvissÀ Suomen Pankissa, valtiovarainministeriössÀ, Euroopan komissiossa, MetsÀteollisuudessa ja Fortumissa. Viime vuosina hÀn on toiminut suurten suomalaisten pörssiyritysten hallituksissa ja muissa luottamustehtÀvissÀ.

Johanna Venho on monipuolinen kirjailija ja runoilija, joka on kirjoittanut niin lapsi- kuin aikuisyleisölle. HÀn on saanut kirjailijantyöstÀÀn useita tunnustuksia, ja hÀnen tuotantoaan on myös kÀÀnnetty monille kielille. Sylvi Kekkosesta kertovalla historiallisella romaanillaan EnsimmÀinen nainen Venho oli ehdolla vuoden 2019 Finlandia-palkinnon saajaksi.