(2)

Kulkurin kahleet

E-Book


Inkerinmaalta kotoisin oleva Jussi on tottunut vapaaseen kulkurinelĂ€mÀÀn. Nuoren miehen on kuitenkin lĂ€hdettĂ€vĂ€ sotaan, ja sodassa Jussille kĂ€y huonosti. HĂ€n saa jalkaansa vakavan ampumahaavan, jonka katsominenkin tekee pahaa. Kun Jussi kuljetetaan sairaalaan, hĂ€n yllĂ€ttyy positiivisesti. Sairaalassa työskentelee nimittĂ€in eri viehĂ€ttĂ€vĂ€ sairaanhoitaja. ÄkkiĂ€ potilaana oleminen ei olekaan niin kamalaa. Kuinka Jussin mahtaa kĂ€ydĂ€? Muodostuuko ihastuksesta molemminpuolinen?

"Kulkurin kahleet" on toinen osa Juhani Konkan Kulkuri-sarjaan. Edellinen osa on "Kulkurin kesÀ" ja kolmas osa "Kulkurin koulut".

Kirjailija Juhani Konkka on kotoisin Inkerinmaalta – aivan kuten Kulkuri-trilogian Jussikin. OmaelĂ€mĂ€kerralliset kulkurin seikkailut vievĂ€t lukijan viehĂ€ttĂ€vÀÀn maailmaan, jossa työtĂ€ voi vaihtaa vaikka pĂ€ivittĂ€in. MikÀÀn ei ole kuitenkaan ikuista – ja voi olla, ettĂ€ myös tĂ€mĂ€ kulkuri asettuu vielĂ€ aloilleen.

Juhani Konkka (1904–1970) oli inkerinsuomalainen kirjailija ja kÀÀntĂ€jĂ€. HĂ€nen pÀÀteoksinaan pidetÀÀn hĂ€nen omaelĂ€mĂ€kerrallista Kulkuri-sarjaansa. Konkka kÀÀnsi useita venĂ€lĂ€isiĂ€ klassikoita suomen kielelle.