(202)

Kuolettava kertomus

Hörbuch und E-Book


VilunvÀristyksiÀ nostattava kertomus ahneudesta, murhasta ja anteeksiannosta

Louise Pennyn Three Pines -dekkarisarjan viides osa Kuolettava kertomus vie murhatutkimuksen keskelle satumaisia taideaarteita.

Syksy on jÀlleen saapunut Three Pinesin kylÀÀn. ErÀÀnÀ aamuna kolean ilman lisÀksi kylÀlÀisille vilunvÀristyksiÀ aiheuttaa keskeltÀ kylÀn bistroa löytyvÀ ruumis. Kukaan kylÀlÀisistÀ ei vaikuta tuntevan kuollutta miestÀ, mutta tÀysin sattumalta ei ruumis ole voinut ilmestyÀ Gabrin ja Olivierin pitÀmÀÀn bistroon.

Kun kÀy ilmi, ettÀ uhri on lÀheisessÀ metsÀssÀ vuosikausia asunut erakko ja ettÀ uhrilla on vaatimattomassa mökissÀÀn ollut mittaamattoman arvokkaita taideaarteita, alkavat epÀilyt kohdistua moneen eri suuntaan yhtÀ aikaa. MistÀ mies oli saanut kÀsiinsÀ taideteoksia, joiden pitÀisi metsÀssÀ olevan röttelön sijaan olla Louvressa? Miten mies onnistui asumaan kylÀn lÀhistöllÀ vuosia ilman ettÀ kukaan kylÀlÀisistÀ koskaan nÀki hÀntÀ? Miksi rikoksen tekijÀ jÀtti taideaarteet paikoilleen? Ja mikÀ tÀrkeintÀ: kuka miehen murhasi ja miksi?

Louise Penny johdattaa dekkarisarjansa viidennessÀ osassa Armand Gamachen syvÀlle metsÀÀn, halki Pohjois-Amerikan mantereen ja takaisin Three Pinesin kylÀÀn totuuden perÀssÀ. Pieni kylÀ joutuu kohtaamaan salaisuutensa ja varautumaan ƥokeeraaviin paljastuksiin ennen kuin kuolemantapaus saadaan selvitettyÀ.

Louise Penny (s. 1958) on kanadalainen menestyskirjailija, jonka Three Pines -dekkarisarja on kÀÀnnetty yli 25 kielelle ja sitÀ on myyty maailmanlaajuisesti yli seitsemÀn miljoonaa kappaletta. Sarjan dekkarit ovat niittÀneet lukuisia kirjallisuuspalkintoja ensimmÀisestÀ osasta lÀhtien.

Ennen kirjailijaksi ryhtymistÀÀn Penny työskenteli toimittajana radiossa eri puolilla Kanadaa. Nykyisin hÀn asuu pienessÀ kylÀssÀ Montrealin etelÀpuolella.