(4)

Kupoli

E-Book


Firenze 1423. Brunelleschi on rakennuttamassa tuomiokirkon kupolia, joka kohoaa kaupungin ylle. YlhÀisen suvun poika löytyy murhattuna sivukujalta. Rahakukkaro on tallella, mutta harvinainen kÀsikirjoitus on kadonnut. Todistajat vÀittÀvÀt, ettÀ tappaja on Medicien kirkon pappi.

Kaupunki kohisee kuolemasta, kun porteista ratsastaa sisÀÀn syytetyn papin vanha ystÀvÀ, Antonio Loschi, jonka menneisyydestÀ kiertÀÀ monenlaisia huhuja. Loschi ryhtyy syytetyn asianajajaksi apunaan 16-vuotias kirjuri Pikku-Toni.

Kupoli seuraa Pikku-Tonia ja Loschia Firenzen kujille, ilotaloihin ja Medicien palatseihin, mutta kÀsikirjoituksen arvoitus ei ratkea. MistÀ kiistelty teksti kertoo? Kuka on valmis ÀÀrimmÀisiin tekoihin saadakseen sen kÀsiinsÀ? EntÀ miten Brunelleschin kupoli liittyy kuolemaan?

Kupoli on historiallinen dekkari, joka vie keskelle renessanssin Firenzen vÀrejÀ, tuoksuja ja tunnelmia. Kirja on tarkka kuvaus ajasta ja paikasta, jossa koko Euroopan historia sai uuden suunnan. Samalla Kupoli herÀttÀÀ myös ajatusleikin: miten maailma voisi muuttua, jos kadoksissa oleva kÀsikirjoitus joutuisi vÀÀriin kÀsiin.