(62)

Kutsumaton

Hörbuch und E-Book


Hauska ja haikea romaani eksien, nyksien ja bonusperheenjÀsenten elÀmÀstÀ

Hannan Vellingin uutuusromaani Kutsumaton kertoo perheen hajoamisesta ja uuden syntymisestÀ. Toisen murhe on toisen onni, vaan miltÀ tuntuu ottaa vastuu molemmista?

Mikon ja Mirjan liitto on kestÀnyt, vaikka Mikolla on ollut irtosuhteita, merkityksetöntÀ seksiÀ. Mikon aikomukset ovat hyvÀt. HÀn haluaa sitoutua, hÀn haluaa olla kunnollinen perheenisÀ. Mutta riittÀÀkö se, kun kotiovelle tulee Siru, kiihottava mahdollisuus kaikenlaiseen uuteen?

Sirun sydÀmessÀ on tyhjiÀ kohtia, jotka Mikko tÀyttÀisi tÀydellisesti. Turvaa, check. IsÀhahmo Topi-pojalle, check. Rakkautta, todellakin check. Mikko antaisi kaikkea sellaista, mitÀ Topin isÀ ei koskaan antanut, ja enemmÀnkin. Paljon enemmÀn, kuten kaikki ne uusperhekuvion ihmiset, jotka tulevat osaksi uutta elÀmÀÀ kutsumatta.

Kutsumaton on ihmissuhderomaani, joka kertoo perheen hajoamisesta ja uuden syntymisestÀ. Toisen murhe on toisen onni, vaan miltÀ tuntuu ottaa vastuu molemmista? Tarinaan tuovat kontrastia Sirun sisustuslehtiin kirjoittamat utuisenunelmaiset artikkelit epÀtodellisista onneloista ja Mirjan kermavaahdonkepeÀt kakkublogikirjoitukset, joissa voi maistaa menetyksen kipeyden ja karvauden.

Hanna Velling (s.1969) on helsinkilÀinen kirjailija, joka työskentelee myös copywriterina, vapaana toimittajana ja tarinankertojana. KevÀÀllÀ 2024 ilmestyvÀ Pieni puoti Punavuoressa on hÀnen viides romaaninsa. Aiemmin VellingiltÀ ovat ilmestyneet teokset Kirjosieppo, Kutsumaton, VÀlikausia sekÀ Siivousta ja sydÀmen asioita.

Kirjoittamiselta liikenevÀn ajan Velling kÀyttÀÀ lukemiseen, mökkeilyyn ja kÀvelylenkkeihin pienen koiransa kanssa, mutta silloinkin ajatukset uppoutuvat usein tarinoihin, jotka ovat vielÀ kirjoittamatta.