(0)

Lahkojohtajan morsian

Hörbuch und E-Book


”Lopulta oli vaihtoehtoina joko kuolla tai paeta.”

Manipuloiva evankelista sai nuoren tytön tÀydellisesti hallintaansa keskellÀ metsÀÀ olevassa yhteisössÀÀn. Alkoi vuosien kÀrsimys ja hyvÀksikÀyttö, jonka koko laajuuden nainen ymmÀrsi vasta onnistuttuaan pakenemaan.

Kun Noora 15-vuotiaana tutustui yli 40 vuotta vanhempaan evankelistaan, hÀn ei tiennyt, millainen helvetti hÀnellÀ olisi edessÀ. Uskonnollisessa yhteisössÀ suomalaismiehestÀ tuli Nooralle auktoriteetti ja isÀhahmo, joka imarteli, manipuloi, valehteli ja pelotteli. HÀn eristi Nooran tÀmÀn perheestÀ ja alkoi kÀyttÀÀ tÀtÀ seksuaalisesti hyvÀksi.

Vuosia jatkunut hyvÀksikÀyttö ja henkinen sekÀ hengellinen vÀkivalta murskasivat Nooran itsetunnon.

Lopulta kuilun reunalla Noora löysi voimia pakenemiseen, mutta selviytyminen oli vasta alussa. 29-vuotiaana hÀnen oli kerÀttÀvÀ minuutensa sirpaleet ja rakennettava todellinen itsensÀ uudelleen.

Lahkojohtajan morsianon paitsi jÀrkyttÀvÀ tositarina myös tÀrkeÀ puheenvuoro, jotta oppisimme niin yksilöinÀ kuin yhteiskuntana tunnistamaan manipuloinnin, hengellisen vÀkivallan ja suoranaisen ihmiskaupan.

Venla Pystynen (s. 1982) on helsinkilÀinen freelancetoimittaja, joka kirjoittaa muun muassa Helsingin Sanomien Kuukausiliitteeseen ja Kodin Kuvalehteen. Pystynen on aiemmin julkaissut palkitun elÀmÀkerran Mercedes Bentso - Ei koira muttei mieskÀÀn sekÀ esikoisromaanin En voi lakata ajattelemasta kuolemaa.